Times Square - 2003 (London)

Architect: SOM
Bouwheer: QVS Development Ltd.
Aannemer: Mace

Times Square is een groot, nieuw vastgoedproject in Londen en beslaat een volledige plot rechtover Blackfriars Station en vlakbij St. Paul's Cathedral. Het gebouw werd ontworpen door SOM en bestaat uit ongeveer 29.580 m2 hoogwaardige kantooraccommodatie en een winkeleenheid. De uiterst gedetailleerde gevel bestaat uit geprefabriceerde kaderelementen met een combinatie van ingestorte Franse kalksteen en rode bakstenen. Een horizontale belijning werd gecreëerd door tussen de bakstenen en natuursteen aluminiumprofielen te integreren. Deze werden uitgelijnd met dezelfde profielen in de vliesgevel. 

Om de werf in centrum London minimaal te belasten, heeft Loveld de panelen zodanig ontworpen dat de aluminium ramen voor het overgrote deel van het gebouw in onze fabriek konden worden gemonteerd. Aangezien er geen continue verticale voegen waren toegestaan op de gevelkolommen, leek het eerst onmogelijk om dit gebouw in kaderelementen uit te voeren. Dit probleem werd opgelost doorhet invoeren van een verdoken kleine kolom, zodat de ramen vooraf konden worden gemonteerd en afgedicht. Bij installatie werden deze verdoken stijlen overlapt door de volgende stenen kolom. Door het architectonische ontwerp van horizontale lijnen en verspringende oppervlakten kun je haast niet zien dat dit een prefabgebouw is.

Vloeroppervlakte: 29.580  m²  

Natuur - en baksteen geveloppervlakte: 3.619  m²

Aantal prefab panelen: 614